معرفی کتابهای خردادماه

ساخت وبلاگ

عنوان كتاب: صراط؛ نوشته: علي صفايي حائري؛ انتشارات ليلة القدر؛ تعداد صفحات: 204

 

صراط نام كتابي است از مرحوم استاد علي صفايي حائري كه پيرامون مفاهيم عميق و پيام‌ها كمتر شنيده شده سوره حمد است. اين كه چرا حمد را ام‌الكتاب ناميده‌اند؛ چرا ما گرفتار معبودها هستيم و چگونه مي‌توان از اين سطح عبور كرد و به يگانه معبود حقيقي رسيد؛ ملاك‌هاي شناخت حق از باطل چيست؛ تبيين نقش مهم خلوت و تفكر در پيمودن راه خدا؛ تعيين مهمترين ويژگي‌هاي سه گروه انعام يافته، مغضوب‌ها و گم‌شده‌ها كه در پايان سوره حمد ذكر شده‌اند؛ برخي از مباحث اين كتاب است كه استاد صفايي با بياني متفاوت و بديع به شرح آن پرداخته است. استاد براي شرح و بيان هر چه بهتر آيات سوره حمد علاوه‌بر ساير آيات قرآن كريم از ديگر منابع مهم روايي نظير نهج البلاغه و صحيفه سجاديه به خوبي بهره‌برده است.

اين كتاب هم مانند اكثر آثار استاد صفايي مخاطب را به تفكر و تعقّل عميق در مسئله هدف زندگي دعوت مي‌كند، منتها روش بحث به شكلي است كه مخاطب را از مباحث نظري صرف در اين مورد عبور مي‌دهد و دامنه تأثير اين بحث عميق را در سبك‌زندگي و تصميمات روزمره آدمي نيز گره مي‌زند و شايد بتوان گفت كه اين مهمترين وجه تمايز كتاب با ساير آثار مشابه است.

 

عنوان كتاب: مسيح كردستان؛ نويسنده: نصرت‌الله محمود‌زاده؛ ناشر: ملك اعظم؛ تعداد صفحات: 240

 

«مسيح كردستان» زندگینامة داستانی شهید محمد بروجردی است كه به قلم نصرت‌الله محمودزاده نوشته شده است. كتاب به زندگي و فداكاري‌هاي شهيد در دو برهة پيش و پس از انقلاب اسلامي مي‌پردازد.

شهيد بروجردی از مبارزان دوران انقلاب اسلامي و فرماندهان دلاور و خوش‌فكر سپاه پاسداران در جنگ تحمیلی بود که موفق شد با حُسن خُلق، هوشمندي و خلاقيت‌هاي ذاتي خود، خطر قطعي تسلط دشمن بر كردستان و سقوط اين خطة شريف از سرزمين سربلندمان ايران اسلامي را دور كند. اين شهيد بزرگوار را به سبب رشادت‌هايي كه در نجات كردستان از هجوم دشمنان ايفا كرد، مسيح كردستان ناميدند.

سرداران شهیدی چون صیاد شیرازی، متوسلیان، همّت، ناصر کاظمی و کاوه برخی از چهره‌های شاخصی هستند که در کتاب «مسیح کردستان» از ايشان ياد شده است.

اين كتاب خاطرات ارزشمندي از شخصیت‌های برجستة دیگري مانند آیت‌الله بهشتی، آیت‌الله مطهری، آيت‌الله طالقاني و حضرت امام خميني رحمت‌الله عليه را نيز نقل مي‌كند.

اين اثر علاوه بر معرّفي شهيد بروجردي در بيان ناگفته‌هاي فراوان بايگاني‌شده از تاريخ باشكوه انقلاب نيز توفيق چشمگيري داشته است. ناگفته‌هايي كه پاره‌اي مؤّثر از فرهنگ و هويت ملّت ما را روشن مي‌كند.

خواندن اين كتاب به همة علاقه‌مندان داستان‌هاي تاريخي‌اجتماعي دوران دفاع مقدّس توصيه مي‌شود.

 

 

عنوان كتاب: آواز بلند؛ نويسنده: علي‌اصغر عزّتي پاك؛ ناشر: شهرستان ادب؛ تعداد صفحات: 138

 

«آواز بلند» عنوان چهارمین اثر داستاني علی‌اصغر عزّتی‌پاک است که از سوی انتشارات مؤسسة فرهنگی هنری شهرستان ادب به بازار نشر عرضه شده است. در داستان آواز بلند برخي از قهرمانان به استقبال جنگ مي‌روند و اين جنگ است كه خود را به زندگی تعداد ديگري از شخصيت‌هاي داستان تحمیل می‌کند.

داستان كتاب، ماجراي اضطراب‌هاي مادري است كه اميدوارانه، چشم به راه آمدن فرزندش هادی است كه با رها كردن دانشگاه به جبهه‌ رفته است. اين مادر هر شب به امید شنیدن نام فرزندش در ميان اسراي جنگ تحميلي تا پاسی از شب به راديو بغداد گوش مي‌سپارد و به هر دست‌‌آويزي براي گرفتن خبري يا يافتن اثري از فرزندش تمسّك مي‌جويد.

در داستان اين كتاب، مخاطب با یک قهرمان مواجه نيست و شخصيت‌ها به‌نوبت نقش قهرمان روايت را ايفا مي‌كنند. اين شاخصه موجب مي شود، شخصیت‌ها به یک نسبت در ذهن ما باقی بمانند و به همان اندازه که «حبیب» در ذهن مي‌ماند «دايي مصطفي» و «عزيز» و «آقا جان» با خواندن سورة يوسف به اميد يافتن خبري از پسر گمشده‌اش براي خواننده اثرگذار هستند.

آواز بلند، داستان زندگي‌هايي است که سرنوشتشان به تشویش روزهای جنگ گره خورده است و ماجراي انسان‌هايي را نقل مي‌كند كه هريك از نگاه خود دوران جنگ را مي‌بينند. ابتدای هر فصل از کتاب با ذکر تاریخي مشخص آغاز مي شود. داستان پانزده فصل دارد و هر فصل روایت یک روز از زندگي قهرمانان داستان است.

این کتاب با تصويرپردازي‌هاي دقيق و جذّاب، جزئی‌ترین صحنه‌ها و مکان‌ها را براي مخاطب ترسيم مي‌كند و با زباني شيوا روایتي اجتماعي‌خانوادگي از دوران دفاع مقدّس را با نثري مناسب براي مخاطب امروزي بيان مي‌كند.

 

عنوان كتاب: غنچه دلتنگ (نگاهي نو به زندگي و شخصيت امام حسن عليه السلام)؛ نوشته: حسين سيدي؛ انتشارات: دفتر نشر معارف؛ تعداد صفحات: 240

اين اثر جلد چهارم از مجموعه‌اي چهارده‌ جلدي است كه هر كدام به روايتي نو از سبك‌زندگي معصومين عليهم السلام پرداخته شده است. حسين سيدي براي نگارش اين اثر به بيش از 500 منبع مراجعه كرده و براي نگارش كتاب از 229 عنوان از آنها بهره‌گرفته است. آنچه اين اثر را نسبت به نمونه‌هاي مشابه متمايز مي‌سازد چند مطلب است. نخست آنكه نويسنده بنابر سخن خود در تلاش بوده تا در اين كتاب بر اساس منابع، يك سبك‌زندگي را ترسيم كند، يعني نكات مطرح شده درباره معصومين عليهم السلام جنبه كاربردي در زندگي امروزي خواننده داشته باشد. در اين راه حتي نقل‌هايي كه در حقيقت مربوط به تاريخ زندگي امام حسن عليه السلاممي‌باشد نيز با رويكرد توجه دادن مخاطب به يك جنبه مهم سبك‌زندگي نگاشته شده است. ديگر ويژگي‌مهم كتاب نثر بسيار روان آن است و در نهايت مختصر بودن هر يك از مطالب كه خواندنش را براي عموم آسان‌تر كند. عناوين فصول كتاب عبارتند از: خويشتن (كه به ذكر مباحث پيرامون زندگي شخصي و خصوصيت اخلاقي و رفتاري امام حسن عليه السلام اشاره دارد)؛ خداوند (كه به ذكر مباحثي پرداخته شده كه ناظر به رابطه امام حسن عليه السلام با خداوند است، مطالبي نظير ايمان‌پذيري، حج‌گذاري، روزه‌داري و ...)؛ ديگران (كه از مهمترين فصول كتاب است و به نوع برخورد امام با اقشار مختلف جامعه اعم از خدمتكاران و خويشاوندان و ايتام گرفته تا دشمنان و ستمگران و سخن‌چينان و...)؛ فصل پاياني هم دربار طبيعت است كه نويسنده درباره سبك‌زندگي و عمل‌كرد امام عليه السلام در مواجهه با طبيعت نكات جالبي را مطرح كرده است.

 

کتابخانه پانزده خرداد...
ما را در سایت کتابخانه پانزده خرداد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : library15khordada بازدید : 130 تاريخ : چهارشنبه 4 مرداد 1396 ساعت: 2:18