طرح کتاب‌خوان ماه ويژه ارديبهشت 1396 معرفي کرد که در ادامه مي‌خوانيد.

ساخت وبلاگ


عنوان کتاب: بابا گوريو
نويسنده: اونوره دو بالزاک/ ترجمة م.ا. به آذين
نـاشـر: دوستان
تعداد صفحات: 328
«بابا گوريو» شاهکار اونوره دو بالزاک نابغة بزرگ ادبيات و پايه‌گذار مکتب رئاليسم در زمرة بخش عمدة آثار او مي‌گنجد که در مجموعه‌اي به نام «کمدي انساني» دسته‌بندي مي‌شود که با تفکّر دقيق و انتقادي و به کارگيري صنايع بديع ادبي، آيينه‌اي‌ تمام‌قد از زندگي اجتماعي و سياسي نيمة اول قرن نوزدهم فرانسه را در برابر چشم مخاطب متجلي مي‌سازد.
دنبال کردن دو خط سير داستاني متفاوت که در نهايت به هم مي‌رسند در خصوص دو شخصيت اصلي داستان «بابا گوريو» و «اوژن دو راستينياک» به نويسنده ياري مي‌رساند از عمق فساد جامعة اشرافي پاريس پرده بردارد و مسير ناجوانمردانة ارتقاي طبقه و از سويي ماجراي تأثربرانگيز تنزّل طبقاتي که موجب مي‌شود هر دو شخصيت داستان به مرز تهوّع و انزجار از وضع موجود برسند را با تصاويري ملموس و طبيعي براي مخاطبان در هر گوشة جهان و براي انسان‌هايي که در زمان‌هاي مختلف زندگي مي‌کنند به نمايش بگذارد.
بابا گوريو کالبد شکافي شکوه و جلال بهشتي زندگي اشراف پاريس و نماياندن تعفّن کشندة مستور در زيرپوست اين شهر تهي از اخلاق و بديهيات الزامي صفات انساني است.
بالزاک با روايت زند‌گي بابا گوريو به عنوان يک پدر عاشق فداکار که از سوي فرزندان ستمکارش طرد مي‌شود و بيان داستان تلاش‌هاي راستينياک براي رشد جايگاه اجتماعي خود، قدرت کثيف پول و احاطة آن بر جوامع بشري به ويژه جوامع خالي از معرفت و روابط انساني صحيح را نشان مي‌دهد.
چندين مترجم اين کتاب خواندني را به فارسي برگردانده‌اند که ترجمة م.ا. به‌آذين ازجمله نسخه‌هاي روان و خوش‌خوان برگردان اين اثر است. خواندن اين کتاب جذّاب به همة دوستداران شناخت حقيقت و باطن تمدّن و فرهنگ منحط حاکم در جوامع خوش‌ظاهر و بدباطن مادي‌گراي جهان توصيه مي‌شود.
عنوان کتاب: تخم مرغ خال خالي
نويسنده: تاد هيلز / ترجمة معصومه اکبري
نـاشـر: گيسا
تعداد صفحات: 48
«تخم مرغ خال خالي» عنوان کتابي مصور و خوش‌خوان از تاد هيلز با ترجمة معصومه اکبري است که براي کودکان گروه سني «الف» منتشر شده است. موضوع اصلي کتاب داستان‌ غاز و اردکي است که روزي در سبزه‌زاري يک تخم بزرگ خال‌خالي پيدا مي‌کنند و هرکدام مدعي مالکيت آن مي‌شوند و درنهايت به توافق مي‌رسند که دو نفري از تخم مرغ مراقبت کنند تا در نهايت با راهنمايي دوستشان گنجشک، به رازي دربارة تخم مرغ گندة خال خالي، پي مي‌برند که دوستي‌شان را شيرين‌تر مي‌کند. پيام اخلاقي کتاب به کودکان مي‌‌آموزد به جاي قضاوت زود هنگام با تفکر و پرسش از افراد مطلع مهارت حل مسئله را در خود تقويت کنند و علاوه بر آن به ارتقاي مهارت ارتباط ميان‌فردي ايشان نيز کمک مناسبي مي‌شود.
تصويرگري و روايت ساده و جذّاب «تخم مرغ خال خالي» به اين کتاب قابليت مناسبي براي بهره‌گيري در اجراي نمايش و برنامه‌هاي قصه‌گويي بخشيده است.
خواندن اين کتاب حائز جوايز بسيار در سطح بين‌المللي براي کودکان، به والدين، مربيان مهدهاي کودک و کتابداران توصيه مي‌شود و ديدن تصاوير کتاب نيز مي‌تواند براي ساعتي کودک را سرگرم و با کتاب آشنا سازد.
عنوان کتاب: لالو
نويسنده: يوسف قوجق
ناشر: کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان
تعداد صفحات: 102
«مراد» يا «لالو» پسر کوچکي است که توان تکلّم ندارد، مادرش را در بدو تولد و پدر را بر اثر حادثه‌اي در روستا از دست مي‌دهد و با مادر بزرگ خود «عجب دايزا» زندگي مي‌کند. روستاي محل اقامت مراد دچار اعتقادات خرافي نادرستي است که بر اثر جهل مردم و دامن زدن پيرزني به نام «چچو» به فرهنگ عمومي مردم رسوخ کرده است و تلاش‌هاي شخصيت‌هاي آگاه مقابل او از جمله «قليچ» براي مبارزه با افکار خرافي او مؤثر نيست. اين خرافات گريبانگير مراد و پدر بزرگ او «عاشيق آيدين» هم مي‌شود و هر يک را به نوعي آزار داده و از جامعه منزوي کرده است. اين نوه و پدر بزرگ که هرگز يکديگر را نديده بودند بر اساس وقوع اتفاقات هيجان‌انگيزي به هم مي‌رسند و پدر بزرگ موفق مي‌شود ميراث ارزشمند خود را به نوة کوچکش انتقال دهد و با کمک اين ميراث گرانقدر مراد را به شخصيتي دوست‌داشتني و مقبول براي مردم روستا مبدل مي‌کند و با قلب مهربان و رفتارهاي انساني خود آيندة او را متحوّل و مردم روستا را بيدار مي‌سازد.
لحن نويسنده در کتاب صميمي و زبان او روان و خوش‌فهم است، اما به کار بردن ضرب‌المثل‌ها و جملات محلي که اغلب بدون پانوشت آمده است فهم برخي از اين اصطلاحات را دشوار مي‌سازد.
عنوان کتاب: ماه به روايت آه
نويسنده: ابوالفضل زرويي نصرآباد
ناشر: کتاب نيستان
تعداد صفحات: 189
داستان "ماه به روايت آه" داستاني اثرگذار، تاريخي و تا حدي ناشنيده را با هدف تبيين رشادت‌ها، فداکاري‌ها و وفاداري‌هاي حضرت ابالفضل العباس عليه السلام روايت مي‌کند.
آنچه اين کتاب را از داستان‌هاي ديگر متمايز کرده، راوياني است که براي بخش‌هاي مختلف انتخاب شده‌اند. از ام‌البنين، لبابه و عبيدا... که به ترتيب مادر، همسر و فرزند حضرت ابالفضل عليه السلام هستند تا "کزمان" (غلام قاصدي که امان نامه‌اي در روز عاشورا براي حضرت ابالفضل عليه السلام و برادرانش آورد.) و "سرجون" (غلام يزيد) و...
 از آنجا که آموزگار ادبِ عباس، مادرش حضرت ام‌البنين است، در معرفي اين شخصيت بزرگ اهتمام خاصي صورت گرفته است. از جمله نقلي از لبابه همسر ابالفضل عليه السلام که در اين کتاب چنين آمده است: "وقتي همسرم عباس با لبخند، از سختگيري‌هاي مادرش در تربيت فرزندان مي‌گفت و مي‌گفت که مادرش نخستين مربي شمشيرزني و تيراندازي او و برادرانش بوده، نمي‌توانستم به خود بقبولانم که اين فرشته مجسم و اين تنديس بي‌نقص لطافت و زنانگي، نسبتي با شمشير و کمان داشته است."
بخش آخر کتاب غمنامه عبيدا... در سوگ پدر و اينکه چرا در واقعه کربلا همراه کاروان نبوده است که با ارائه پاسخهاي دقيق و خواندني پايان مي‌يابد.
گفتني است، کتاب‌هاي طرح کتاب‌خوان ماه از ابتداي سال 1395 از سوي معاونت توسعه کتابخانه‌ها و کتابخواني نهاد کتابخانه‌هاي عمومي کشور و در راستاي اجراي منويات مقام معظّم رهبري (دام‌ظله العالي) در خصوص لزوم معرفي و در اختيار گذاشتن کتاب خوب و سالم براي پرورش فکري جامعه معرفي مي‌شود.

[ یکشنبه سوم اردیبهشت ۱۳۹۶ ] [ 16:29 ] [ ]

کتابخانه پانزده خرداد...
ما را در سایت کتابخانه پانزده خرداد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : library15khordada بازدید : 123 تاريخ : چهارشنبه 4 مرداد 1396 ساعت: 2:18